Werking Indicat geurfilters


werkingsprincipe geurfilter

Indicat geurfilters zijn gevuld met 1 soort of een mix van twee verschillende filterkorrels. Aktief kool en aluminiumoxide korrels.

Het hoogwaardige aktief kool heeft een zeer groot specifiek oppervlak waardoor de capaciteit om gassen te binden erg hoog is.

De geïmpregneerde aluminiumoxide korrels zijn in staat om complexe vluchtige stoffen te oxideren tot volledig reukloze en onschadelijke gassen. Gedurende dit proces verandert de pH van de korrels waardoor de in beginsel paarse kleur van de korrels in een aantal duidelijke kleurstappen aangeeft hoe het met de levensduur van het filter staat.

Lees verder over het principe...

uitvoeringen en prijzen

Indicat inline geurfilters zijn er in twee uitvoeringen; Indicat-Duo en Indicat-Single.

Indicat-Duo bevat een mix van aktief kool en aluminiumoxide korrels. De duo-filters zijn speciaal geschikt voor systemen met een lage én continue belasting.

Indicat-Single is gevuld met de unieke alumiumoxide korrels. De single-filters zijn juist geschikt voor systemen met een onregelmatige én periodiek hoge belasting.

De standaard Indicat filters zijn verkrijgbaar in twee groottes; de Indicat-400 voor kleine afvalwatersystemen en de Indicat-1000 voor grotere afvalwatersystemen.

Lees verder over de uitvoeringen...

 capaciteit geurfilter

De standtijd (levensduur) van geurfilters hangt sterk samen met het type afvalwater, omgevingsfactoren (zoals temperatuur), volume-hoeveelheid van te ontluchten gassen, etc.

Uitgaande van gemiddeld afvalwater hebben de Indicat-400 filters een capaciteit van ~ 55 I.E. (= inwonerequivalenten) en de Indicat-1000 filters een capaciteit van ~ 175 I.E.

Ook zitten er grenzen aan de luchtstroom die door de filters af- en aangevoerd kan worden. Voor optimale zuivering mag het debiet niet te laag zijn zijn. Het ideale werkgebied is af te lezen in deze tabel.

Lees verder over de capaciteit...

prijzen

Indicat filters zijn verkrijgbaar vanaf 55 euro.

U kunt hier het overzicht aan verschillende filters en prijzen vinden.

Engineering

Naast het standaard pakket aan Indicat filters kunnen wij specifiek maatwerk leveren.

U kunt via het antwoordformulier, mail of telefoon contact met ons opnemen voor vrijblijvende informatie.